Concert in de Martinuskerk in Schellinkhout

Op zondag 13 oktober 2019 zong ons koor in de Martinuskerk in Schellinkhout. Het programma bestond uit stukken gezongen door het koor, afgewisseld met muziekstukken van het ensemble De Zoete Inval.

In 2016 zong Voci ook al in de Martinuskerk. Toen was het een gezamenlijk concert met het Z.o.o. guitar duo. Sindsdien zijn er nogal wat optredens geweest, waarvan het laatste eerder dit jaar was bij het kamerkorenfestival Oude Muziek Nu in Hoorn. In 2018 was er het Lustrum-concert in ons “eigen kerkje” ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan, en een optreden samen met het Amsterdamse IJlandenkoor in het Ramses Shaffyhuis.

Muziekensemble De Zoete Inval speelt anonieme, volkse Barokmuziek (1600 – 1750) uit Holland. De melodieën, die uit originele oude muziekboeken komen, worden door de vier leden zelf voorzien van akkoorden, tweede stem en baspartij. Zij spelen op bijzondere muziekinstrumenten zoals draailier, hakkebord, strijk-psalter, rinkelbom, nyckelharpa, gecombineerd met gitaar, fluit, mandoline, viool, contrabas en kleine percussie. Deze instrumentale muziek werd gespeeld in kroeg, schouwburg en muziekherberg.
De Zoete Inval speelde o.a. op het festival Oude Muziek Nu!, Varend Erfgoed De Halve Maen, in het VPRO programma OVT in het Westfries Museum (2015), het Rembrandthuis tijdens de museumnacht en op de Bataviawerf. Ze verzorgden de muzikale intermezzo’s bij de theaterlezing De Verwonderingh van Ad Geerdink, directeur Westfries Museum, in de Schouwburg het Park te Hoorn.
Website van De Zoete Inval: www.codacoda.nl