Het koor

Ontstaan

Het a capella kamerkoor Voci d´Angeli is in april 1998 opgericht als een Vereniging door Francisca Koomen, Wil Schaaper en Corine Overtoom/Mulder. Begonnen in de Engelbewaarderskerk (vandaar de naam van het koor) bestaat het koor nu 25 jaar.

Enige tijd na de oprichting is het koor verhuisd naar de Dorpskerk in Blokker. Het kerkje heeft een bijzondere akoestiek.

Repertoire

Het koor vertolkt overwegend liederen uit de Renaissance en de Barok. De liederen zijn prachtige Nederlandse, Spaanse, Franse, Italiaanse, Engelse en Duitse composities. Deze muziek vormt steeds opnieuw een uitdaging vanwege de polyfonie, waardoor de muzieklijnen van de aparte stemmen, sopranen, alten, tenoren en bassen door elkaar lopen. Het komt aan op juist tellen en timing. Dit vraagt oefening. Als het is gelukt is de tevredenheid groot. Dit is dan wel af te lezen aan de uitstraling van de dirigent. De verdeling tussen de diverse stempartijen is altijd weer een opgave. Momenteel bestaat het koor uit 21 deelnemers met een goede stemverhouding, waardoor de muziek goed tot zijn recht kan komen.

Voci d’Angeli 2018
Voci d’Angeli 2018