Blokfluitkwintet Soethout

De vijf mensen van blokfluitkwintet Soethout spelen op blokfluit, op de flauto dolce, de zachte, zoete, lieflijke fluit.

Flauto dolce is de Italiaanse naam voor blokfluit en de warme, zoete klank van het hout zal tijdens dit optreden duidelijk maken, waarom de spelers de naam Soethout gekozen hebben. Behalve te luisteren is er ook heel wat te zien, want Soethout speelt niet alleen op de alom bekende sopraanblokfluit van 32 cm., de musici bespelen ook de alt-, tenor-, bas-, grootbas- en contrabasblokluit. De laatste is bijna twee meter lang en moet staand bespeeld worden. Vooral de klank van de lage instrumenten samen doet denken aan een orgel, maar nu wel bespeeld door vijf spelers.

Tijdens dit concert speelt Soethout vijfstemmige muziek uit renaissance en barok samen met het koor en zuiver instrumentaal.

Soethout bestaat uit Lottie Swart, Joan Roeterink, Marga van der Pol, Roosmarie van Dijk en Jan Berghuis. Ze zijn ervaren spelers die samen hun passie voor de blokfluit en zijn muziek delen.

Blokfluitkwintet Soethout