Stadsfeesten 2014

Op zondag 22 juni 2014 heeft ons koor weer gezongen in de Statenpoort tijdens de Hoornse stadsfeesten. Hoewel de zomerse dag erg geslaagd was om van de stadsfeesten te genieten en het koor ook goed heeft gezongen, was het helaas voor het koor de laatste keer dat Zsuzsanna Sanyi dirigeerde. Zsuzsanna heeft besloten om haar geluk te beproeven in Londen, waar ze momenteel muziekles geeft aan kinderen.

Tijdens het concert werd een prachtig intermezzo verzorgd door de zus van Zsuzsanna, Katalin Sanyi, op de dwarsfluit.

Na het concert was er bij een van de leden van het koor thuis een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van Zsuzsanna.
Het koor wenst haar veel geluk in haar nieuwe carrière.

Home

A capella kamerkoor
Voci d’Angeli

Voci d’Angeli is een vierstemmig a capella Kamerkoor. Ons koor bestaat uit 21 leden en is gevestigd in Blokker. Onder leiding van een bekwame dirigent, zingen wij liederen uit de Renaissance (de 14e tot en met de 16e eeuw) en de Barok (17e eeuw tot in de eerste helft van de 18e eeuw).
De liederen zijn prachtige Nederlandse, Spaanse, Franse, Italiaanse, Engelse en Duitse composities uit de genoemde periodes.

Angel

Het koor

Concert 2019 Schellinkhout

Ontstaan

Het a capella kamerkoor Voci d´Angeli is in april 1998 opgericht als een Vereniging door Francisca Koomen, Wil Schaaper en Corine Overtoom/Mulder. Begonnen in de Engelbewaarderskerk (vandaar de naam van het koor) bestaat het koor nu 25 jaar.

Enige tijd na de oprichting is het koor verhuisd naar de Dorpskerk in Blokker. Het kerkje heeft een bijzondere akoestiek.

Repertoire

Het koor vertolkt overwegend liederen uit de Renaissance en de Barok. De liederen zijn prachtige Nederlandse, Spaanse, Franse, Italiaanse, Engelse en Duitse composities. Deze muziek vormt steeds opnieuw een uitdaging vanwege de polyfonie, waardoor de muzieklijnen van de aparte stemmen, sopranen, alten, tenoren en bassen door elkaar lopen. Het komt aan op juist tellen en timing. Dit vraagt oefening. Als het is gelukt is de tevredenheid groot. Dit is dan wel af te lezen aan de uitstraling van de dirigent. De verdeling tussen de diverse stempartijen is altijd weer een opgave. Momenteel bestaat het koor uit 21 deelnemers met een goede stemverhouding, waardoor de muziek goed tot zijn recht kan komen.

Voci d’Angeli 2018
Voci d’Angeli 2018