Workshop 2013

De workshop op 20 april 2013 in het Nederlands Hervormde kerkje in Blokker, aan de Kolenbergstraat, was een groot succes. Naast de leden van het koor hadden zich veel mensen aangemeld.
De dag begon om half tien met een ontvangst van de gasten en dirigenten onder het genot van kop koffie.
Het was een moment voor oude bekenden om elkaar weer eens te begroeten en om nieuwe contacten te leggen.

Onze vaste dirigente Zsuzsanna Szanyi had haar collega-dirigente en vriendin Orsolya Burjàn gevraagd om te helpen de workshop te leiden.
Om tien uur begon de eerste repetitie, met na een warming up het zingen van het Hongaarse lied “Tavaszi” en daarna vooral aandacht voor “Driestemmige madrigalen” van Salome Rossi.
Na een koffiepauze werd er gewerkt aan “Intrada a capella”.
Tijdens de lunchpauze was er soep en wat men zelf verder had meegebracht.

Na de lunch werden “Vous perdez temps” van Sermisy en “El grillo” van Josquin Desprez ingestudeerd, onderbroken door nog een koffiepauze, weer goed verzorgd door mevrouw Jannie Balk.

Bij het begin na elke pauze werd het voorgaande nog een keer kort herhaald zodat het beter zou beklijven.
Na de generale repetitie namen familieleden, vrienden en belangstellenden plaats in de banken van het kerkje. Om te beginnen werden de vier ingestudeerde stukken gezongen, gevolgd door de rest van het programma, waarbij het publiek gevraagd werd om mee te zingen door wie de liederen kende. Zowel de ingestudeerde liederen als liederen die het koor verder nog zong, werden met passie ten gehore gebracht. De workshop eindigde omstreeks half zes.

Er is veel aandacht voor details.
Workshop 2013